Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dessa är villkoren för att få köpa nya Ford GT

Det räcker tydligen inte med att hosta upp en enorm summa pengar för att bli ägare till nya Ford GT. Nej, Ford är ute efter så mycket annat värdefullt än bara pengar.

Har du planerat att köpa dig en av de 250 exemplar av nya Ford GT som släpps i slutet av året? Oavsett hur många tusen tusenlappar du slänger upp på bordet kan du inte garantera dig själv att få äga och köra bilen. Det råder tydligen redan huggsexa om bilen och det finns rika spekulanter som har försökt få Ford på fall utan att lyckas. Det sägs att de har skickat in blanka checkar till Ford, där Ford själva har fått fylla i valfri summa. Men den amerikanska biltillverkaren har lyckats stå emot frestelserna.

Alla, oavsett hur mycket pengar man erbjuder, måste ansöka om att bli ägare via ett formulär på Internet. Det rapporterar The Detroit News som säger sig veta vad Ford vill veta om spekulanterna via formuläret som släpps senare i februari.

Först och främst vill Ford att ägaren ska förbinda sig till att äga nya GT under en viss tid. På så vis ska de förhindra spekulanter som köper bilen för att direkt lägga upp den till försäljning för ett högre belopp. Ett inte helt ovanligt tillvägagångssätt när det finns fler spekulanter än bilar.

Ford ska även ta hänsyn till hur många Ford-bilar man tidigare ägt. De vill helt enkelt premiera personer som redan ”är inne Ford-sfären”. Oklart om det räcker med att man har ägt en Sierra Kombi 2,0L från 1986. Det är förmodligen bättre om man tidigare har ägt en Ford GT eller kanske en Mustang eller liknande. Äger man eller har man ägt en Ford GT40 smäller det förmodligen väldigt högt.

Ford vill också ha reda på hur ofta man ämnar köra sin nya Ford GT. De vill undvika att bilen hamnar på ett museum eller i ett garage hos en samlare, Ford vill förstås att bilen ska synas ute i det fria, en rullande reklampelare.

Inte nog med det, Ford vill också veta hur spekulantens sociala relationer på Internet ser ut, förmodligen är man ute efter hur många följare personen har på Facebook, Instagram, Twitter och dylika sociala medier. Ford vill med andra ord att bilen inte bara ska synas på gatan, utan även på Internet.

Många villkor att uppfylla och många kändisar kanske inte lever upp till alla krav. Jay Leno är tydligen en av alla som redan har ansökt om att bli ägare till en ny Ford GT, och hos honom ser Ford förmodligen inga hinder. Han har ägt (och äger fortfarande) flera Ford-modeller, han har gott om pengar och antalet sociala relationer han har på Internet överstiger förmodligen Fords vildaste fantasier.