Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080226-bmw-performance
080226-bmw-performance
080226-bmw-performance
080226-bmw-performance

Det blir ingen BMW 1-serie tii

Inför Genèvesalongen avslöjar BMW att det inte blir någon produktion av 1-serie tii-konceptet som visades i Tokyo i fjol. I stället lanseras ”BMW Performance”, så att kunderna i efterhand kan förvandla sin BMW till en tii.

Fjolårets Tokyosalong bjöd bland annat på en sällsynt aptitlig 1-serie i klassiskt tii-utförande. Dessvärre var bilen bara ett koncept och BMW ville inte säga något om framtiden. Nu har BMW avslöjat till Pistonheads att det med all sannolikhet inte blir någon produktionsmodell av konceptet. Men misströsta inte, det går att få sin 1-serie tii ändå. Det har sedan ett par veckor varit känt att BMW skulle lansera ett prestandapaket till 1-serien, men inte att det skulle ersätta en fabriksbyggd tii.Uppgraderingarna finns även tillgängliga till 3-serien sedan en tid tillbaka. På Genèvesalongen kommer vi att för första gången kunna se BMW Performance-paketet i verkligheten.

I paketet ingår uppgradering av motor, bromsar, fjädring och speciella lättmetallfälgar. Ägare av sexcylindriga 1- eller 3-seriebilar kommer att kunna välja till ett insugssystem i kolfiber som ska öka luftflödet till motorn. Ett mer avancerat avgassystem som förbättrar avgasflödet från motorn kommer också att kunna väljas till. De nya bromsskivorna är självklart ventilerade och mäter 43 centimeter i diameter på framaxeln. Kring dessa sluter sexkolvs-ok målade i en knallgul färg (de blå på bilderna sitter på konceptbilen).

I Performance-paketet ingår även ett nytt fjädringssystem som innefattar omkalibrerade dämpare och fjädrar. Med detta monterat hamnar bilen tio millimeter närmare marken. Utvändigt erbjuds unika fälgar i 18- eller 19-tums storlek. Ett komplett kjolpaket med ny front-, bak- och sidospoiler erbjuds också. Invändigt kan bilen utrustas med alcantara-klädsel och specialstolar.