Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Det prioriterar olika generationer vid bilköp

Vad är viktigt för olika generationer när det ska köpas bil? Vilken utrustning och vilka egenskaper efterfrågas? Det inte allt för överraskande svaret finns i en ny undersökning.

Valet av bil är en individuell fråga som mest styrs av behov men det finns tydliga skillnader mellan olika generationer, det visar en undersökning gjord av bilhandelsplatsen Kamux. Resultatet kommer knappast som en chock men deras säljare kan ganska tydligt peka ut vad som efterfrågas av olika åldersgrupper.

Den yngre generationen prioriterar digitala lösningar som enkel uppkoppling och trådlös laddning av mobiltelefonen samtidigt som de äldre gärna ser en traditionell volymknapp till ljudanläggningen i stället för en skärmlösning.

LÄS OCKSÅ: Unga förare mindre miljövänliga i trafiken  

De yngre efterfrågar i högre utsträckning en färddator som bland annat meddelar när det är dags att pumpa däcken. För de äldre är det viktigare med elmanövrerade säten och dragkrok.

Den yngre generationen hämmas dock av sämre ekonomi och får göra prioriteringar medan den äldre generationen kan röra sig i den lite högre prisklassen och uppfylla sina önskemål.

Nedan listar Kamux utrustning och egenskaper som lockar de olika generationerna.

Yngre

Lite fler hästkrafter

Snygga fälgar

Schysst ljudsystem

Rolig utrustning

Äldre

Dragkrok

Komfort

Högre insteg (SUV)

Lastutrymme

Vad prioriterar du vid bilköp? Släng iväg några rader i kommentarsfältet nedan så vi andra får läsa om det är askkoppen, blinkersspaken, upplösningen på skärmen eller något annat som är viktigt för dig...

MISSA INTE!
Därför var bilarna bättre förr
Här är prylarna som är onödiga i bilen