Foto: Charlie Magee / Charlie Magee Photography

Din bil buskörs när den är på verkstad – igen

Än en gång har en verkstad avslöjats för att ta ut en kundbil för en nöjes- och buskörning.

https://youtu.be/gWz0YFL1tMI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Att verkstäderna ibland inte kan låta bli kundernas bilar är inget nytt. För tre år sedan rapporterade vi om en verkstad där två anställda tog ut en Mercedes C 63 AMG på en åtta minuter lång buskörning, något som verkstadskillarna själva var dumma nog att filma och lägga upp på YouTube (en film de kvickt tog ned igen när de insåg misstaget).
Så sent som i somras berättade vi historien om en Audi S4-ägare som blev illa behandlad av en verkstad när han inte kunde hitta sin bil efter service. Det visade sig att en av verkstadskillarna hade tagit med bilen hem över helgen och kört 50 mil i privat bruk.
Nu har det alltså hänt igen, ännu en verkstad har gjort bort sig.

Britten Wayne Clinning skulle hämta ut sin Ford Focus ST hos lokala Ford-verkstaden. Han noterade att bensinmätaren märkligt nog stod på halv tank.
Innan han lämnade in bilen på verkstaden aktiverade han bilkameran som sitter på instrumentbrädan. Tack vare det fick han reda på varför tanken endast var halvfull och på vilket sätt bensinen hade gått åt.

På filmen som kameran registrerat fick han se hur verkstadspersonalen tog ut bilen för en tio minuter lång nöjes- och buskörningstur. De når hastigheter på 190 km/h, gör mindre bra omkörningar och startar bilen med hårda accelerationer.

Filmen vi ser ovan innehåller endast tre av totalt tio minuter. Enligt tv-stationen som sitter på hela filmen avslutar verkstadspersonalen buskörningen med att rota igenom kundens väskor som ligger i bilen. Förmodligen har de tagit ut väskorna, lagt dem på huven och sökt igenom dem – mitt framför kameran.

Notera datumet för provkörningen. Nyårsafton. Tveksamt om någon Ford-verkstad har öppet den dagen, verkstaden ser dessutom ut att vara tom på personal i övrigt. Med andra ord har verkstadspersonalen tagit ut kundens bil för nöjeskörning när verkstaden är stängd.

På bilden ovan ses nya Ford Focus ST som presenterades förra sommaren. Bensinversionen av den har en tvåliters EcoBoost-motor på 250 hästkrafter. Wayne Clinnings bil, den som buskörs i filmen, är av okänd årgång.