Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Direkt från Detroit med Mikael Stjerna

Allas bilblickar är nu riktade mot Detroit och North American International Auto Show. Följ med Teknikens Världs Mikael Stjerna på en rundtur och ta del av de senaste trenderna.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi börjar med att be om ursäkt för den låga kvaliteten på filmen ovan. De amerikanska bredbandsgudarna var inte på Mikael Stjernas sida när han skickade filen, så ett skakigt 3G-nät fick agera räddare i nöden.

Bilvärlden är nu fokuserad på salongen i Detroit och givetvis är även vi på Teknikens Värld på plats. I kommande nummer (3/2017) gör vi en djupdykning bland nyheter och trender på salongen som håller öppet mellan den 9 och 22 januari. Nya modeller blandas med intervjuer med folk i branschen.

Du har naturligtvis inte heller missat att vi här på vår sajt kontinuerligt rapporterar vad som är på gång. Enklaste sättet att hålla sig ajour med vad som händer på andra sidan Atlanten är helt enkelt att hålla koll på på vår sajt där vi under vinjetten ”Detroit 2017” ger dig senaste nytt från evenemanget.

Med vad vore en rapportering utan ett riktigt salongslejon? Här är tre snabba frågor till vår utsände Mikael Stjerna som i klippet nedan även tar dig med på en kort tur bland montrarna.

Vad är den största publikmagneten?

– Volkswagens monter och konceptet I.D. Buzz, en charmig tolkning av den gamla folkabussen.

Mässans största överraskning?

– Trots att den amerikanska bilindustrin börjar gå bättre så är det glest med nyheter i jänkarnas montrar.

Hur är det med elbilar, många nyheter?

– Förvånansvärt få elbilar finns utställda. Den mest uppseendeväckande är I.D. Buzz, som jag tidigare nämnde. Den bygger på Volkswagens nya elbilsplattform MEB och har en räckvidd på 60 mil.