Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110420-lexus lf-gh-sport
110420-lexus lf-gh-sport
110420-lexus lf-gh-sport
110420-lexus lf-gh-sport

Direkt från New York: Lexus ska bli sportiga

Teknikens Världs chefredaktör Daniel Frodin befinner sig i New York för att spana in nyheterna på New York Auto Show. Mässan öppnar i dag onsdag men redan i går kväll tittade Daniel närmare på en av salongens största nyheter – kommande Lexus GS.

Hej Daniel, hur är det i the Big Apple?

 – Jo tack, svensk vår kan man säga. Det är cirka 12-13 grader varmt och regnar om vartannat. Men det gör ingenting, New York Auto Show hålls ju ändå inomhus i Jacob Javits Convention Center vid Hudson Rivers strand.

Mässan öppnar för pressen i dag onsdag men redan i går kväll lokal tid fick du se en nyhet?

– Precis, det var avtäckning av konceptet Lexus LF-Gh, det betyder i klarspråk kommande generation GS. Redan på Frankfurtsalongen i höst visas produktionsbilen och sedan drar produktionen igång i mars 2012 och vi borde få de första bilarna till Sverige till sommaren nästa år.

Okej, och hur skiljer sig kommande GS från nuvarande generation?

– På ganska många punkter faktiskt. Lexus gör det väldigt tydligt att det här är starten på ett nytt designspråk för märket. De talar om att Lexus måste ”våga mer” och ”bli tuffare” i sin design. Och definitivt sportigare i sitt uttryck.

Tycker du att de har lyckats?

– Det är ju inte så lite BMW 5-serie av både förra och nuvarande generation över både bakdelen och själva karossidan. Jämfört med nuvarande GS så är konceptet betydligt sportigare och inte diskret, på gränsen till ”snäll” design som tidigare. Stora delar av själva grillen kommer att behållas till produktion men strålkastarna kommer dock att få en mer konventionell utformning. Sammantaget tycket jag att det fungerar riktigt bra. 

Så blir detta en storsäljare i Sverige?

– Det har jag svårt att tro eftersom den enbart kommer som sedan och med endast ett motoralternativ, en bensinhybridmotor. Ingen dieselmotor tyvärr.

Okej, då får du pallra dig iväg till mässan och fortsätta rapportera.

– Yes, mer info angående LF-Gh och mässan kommer i Teknikens Värld nummer 11/2011.

Läs mer