Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071031-sema-las-vegas
071031-sema-las-vegas
071031-sema-las-vegas
071031-sema-las-vegas

Direktrapport från SEMA i Las Vegas

Världens största mässa för tillbehör och styling heter SEMA Show och går just nu av stapeln i Las Vegas, USA. Reporter Hans Hedberg är på plats och vi fick några minuter med honom mellan alla bling-bling-bilar, spinnersfälgar, muskelbilar och hamburgerstopp.

Intressantast?

– Störst intresse för oss svenskar är förstås Volvos konceptbil XC70 Surf Rescue, bilen blandar lite tuffare stil tillsammans med livräddande säkerhetstänkande. Men i detaljer skymtar vi också den nya Volvo-grillen, stöttåliga sidolister som du snart kan köpa som tillbehör och bakluckan som mer liknar C30.

 

Störst?

– Utan tvekan amerikanska tillverkarens Asanti Wheels 34-tummare! Än så länge finns inga däck som passar jättefälgen, men det kommer så småningom. Bilarna i Asantimontern är uteslutande pimpade Rolls-Royce, Lamborghini, Ferrari, Lexus, Hummer med flera!

 

Mest överraskande?

– Påfallande många svenskar besöker SEMA Show. Jag har stött på flera bilbyggare, köpare, försäljare och nyfikna hobbyentusiaster. Designers från både Saab och Volvo är här på plats för att spana bilstylingnyheter. Det visar på att trenden med allt mer personifierade bilar är starkt på frammarsch.

 

Personlig favorit?

– Toyota visar upp en öppen ensitsig Yaris Club ämnad för snabb helgracing. Firman som tagit fram den lilla läckerbiten heter Five Axis Design. Annars är schweiziska fyrhjuliga motorcykeln GG Quad tillräckigt crazy för de flesta tillfällen! Vill man ha ett snyggt muskelbygge är Chryslers Mopar-bilar sagolika i form, teknik och utstrålning. Ett är säkert – SEMA Show och jänkare är specialister på det här mer ren, skär kärlek till bilkultur!

 

– Nej, nu måste jag kila vidare, har hört att mässans mest groteska bil är en förvanskad Mercedes R-klass. Den lovar jag att ta en bild på – glöm inte att läsa om årets SEMA i kommande nummer av Teknikens Värld!