Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Djävulen kör Jeep Renegade

Den italienska trimfirman Garage Italia Customs vill visa på likheterna mellan Jeep och Harley-Davidson, och visar upp Jeep Renegade Hell's Revenge.

Om man ska tänka på en motsvarighet till en Harley-Davidson i bilform kanske inte Jeep Renegade skulle vara det självklara valet. De flesta skulle nog inte räkna Renegade, som delar plattform med bland annat Fiat 500L, som lika häftig som en Harley-hoj. Det vill dock trimfirman Garage Italia Customs ändra på.

Som sponsor av 25-års jubileumet av Harley-Davidson eventet "H.O.G. Rally", som innehåller allt från parader till livemusik, så vill Jeep visa upp sitt samarbete med motorcykeltillverkaren. Därför gav de Garage Italia Customs i uppdrag att göra en version av Renegade som skulle hylla just detta samarbete.

Resultatet är en fräsig Renegade kallad "Hell's Revenge". Bilen är pyntad med flammor över hela fronten, och flammorna tar sig även in på insidan av bilen där de gestaltas över hela instrumentbrädan. Enligt Garage Italia Customs ska det visa på det som representerar både Harley-Davidson och Jeep, nämligen passion. Fyra lager av matt färg ligger under lacken som syns för ögat, och sättet man målat flammorna på bilen ska motsvara det sätt som bränsletanker på motorcyklar lackas.

På insidan får man ytterliggare kopplingar till motorcykelvärlden, då inredningen är gjord i läder och svart jeanstyg.  Ytterliggare tillägg på bilen inkluderar en högre markfrigång, nya fälgar och nya däck. Dessutom har två nya LED-lampor installerats på varsin sida av vindrutan. Som kronan på verket har Harley-Davidson loggan satts på flera ställen på bilen, bland annat på sidan. Är man inte mycket av en motorcykelperson kan man nu se lika tuff ut i sin Jeep som på en Harley.