Dodge Challenger SRT Demon ska äta Hellcat till frukost!

Dodge Challenger SRT Hellcat har muskler så det står härliga till, men det räcker inte. Därför släpper Dodge alldeles snart SRT Demon. Här blir det åka av!

https://youtu.be/DDJip8RHn-8

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

En av de absolut mest omtalade muskelbilarna på senare år är Dodge Challenger (och Charger) SRT Hellcat. Förutom kaxig uppsyn har den en 6,2-liters Hemi-V8 som ger ordet muskelbil en helt ny och mer sanningsenlig innebörd. För vad sägs om 717 hästkrafter och 881 newtonmeter? Det räcker så att det står härliga till, eller?

Tydligen inte, för på bilsalongen i New York i april ska Dodge visa upp Hellcats överman – Challenger SRT Demon. Helveteskatten blir alltså en demon.

Inga effektsiffror finns ännu, men enligt förhandsryktena ska 717 hästkrafter bli fler och 0-100 km/h på 3,7 sekunder kapas.

Snacka om fet rumpa!

Men det mest intressanta är ändå inte motorn och dess effekt. I stället är det andra förändringar som kommer att göra SRT Demon till något alldeles djävulskt. För vad sägs om bredare kaross med hela 8,9 centimeter. Anledningen till att karossen breddas stavas hjulen. Challenger SRT Hellcat har 9,5 tum breda 20-tumsfälgar med 275 millimeter breda däck, Challenger SRT Demon ska ha enorma 11-tumsfälgar – på bredden alltså. Både fram och bak. På höjden mäter de 18 tum.

De specialtillverkade däcken har till och med en liten demon (djävul) som tittar fram.

Fälgarna är skodda med specialutvecklade dragradialdäck, det vill säga dragracingoptimerade däck, som är 315 millimeter breda och har 40-profil. Både fram och bak. Dodge Challenger SRT Hellcat blir därmed världens första fabriksbyggda bil med standardmonterade dragradialdäck och dessutom sägs den ha bredare framdäck än någon annan produktionsbil.

Som om inte det är tillräckligt, Challenger SRT Demon kommer även att vara bantad och väga 91 kilo mindre än SRT Hellcat.

https://youtu.be/R7-f6pzl2Lw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!