Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Glenn Lindberg

Dodge Charger och Challenger blir elbilar

Två muskelbilsikoner är på väg att ta det stora steget: Nästa generation Dodge Charger och Challenger slopar V8-motorer till förmån för elmotorer.

Stellantis-ägda Dodge ses av många som den sista utposten för traditionella amerikanska bilar med stora motorer, men det ser det ut att bli ändring på. Dodge ligger efter de närmaste konkurrenterna Ford och Chevrolet när det gäller elektriska pickuper och även om det är bekräftat att en elektrisk RAM 1500 kommer så ser den inte ut att bli märkets första elbil.

LÄS MER: Stellantis investerar över 300 miljarder i elektrifiering

En talesperson för Dodge bekräftar för Motor1 att nästa generation Dodge Chargeer och Challenger blir helelektriska. Enligt tidigare uppgifter ska nästa generation Charger och Challenger ersätta de numera 11 år respektive 14 år gamla modellerna om två år, 2024.

Dodge har setts testa en tvåsitsig elbil men den har ryktats bli ett komplement snarare än en ersättare till dagens Challenger. Det har också talats om en laddhybridversion av suven Durango. 

Att få en elbil att tilltala de traditionella muskelbilsköparna i USA kan bli en svår utmaning. Enligt Dodges egna marknadsundersökningar ska en muskelbil helst kosta i spannet 50 000–60 000 dollar och att få en elbil med hög prestanda att bli så billig kan bli svårt.