Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080613-chrysler-småbil
080613-chrysler-småbil
080613-chrysler-småbil
080613-chrysler-småbil

Dodge Hornet blir grund för ny småbil

Chrysler bekräftar nu att de arbetar på att ta fram en liten budgetbil. Baserad på Dodge Hornet-konceptet från 2006 ska den nya bilen bli Chryslers storsäljare både i Europa och USA.

Bilköpare världen över vill i dagsläget ha mindre och snålare bilar. Biltillverkarna kan inte annat än svara på kundernas önskningar och lägga om produktionen till mindre bilar. Amerikanska Chrysler är uppenbarligen inget undantag. I en artikel i Financial Times Deutschland framgår att Chrysler är i full färd att utveckla en lite budgetbil som ska rädda företagets dalande försäljningskurva.

Den nya småbilen kommer enligt uppgift att till stor del vara baserad på Dodge Hornet-konceptet som visades upp på bilsalongen i Genève 2006. Thomas Hausch, vice vd för Chryslers internationella försäljningsavdelning, säger i en intervju med tyska Financial Times att man arbetar intensivt med Hornet-studien och att man kommer att lansera en bil som bygger på konceptet inom en snar framtid. Den nya bilen ska lanseras på de flesta av världens stora bilmarknader och debuten tros ske någon gång under 2010.

Thomas Hausch vill inte avslöja vilket av Chrysler-koncernens märken som får den nya småbilen. Det är även oklart om detta är samma bil som den småbil man utvecklar i samarbete med Nissan, troligtvis är det inte det.

Läs mer