Dodge Journey Crossroad
Dodge Journey Crossroad

Dodge Journey Crossroad – Fiat Freemont i tuff förpackning

Dodges crossover Journey, i Europa kallad Fiat Freemont, får ett mer robust utseende när namnet Crossroad läggs till på bakluckan.

Nej, Dodge hyllar inte den dissade filmen Crossroads från 2002 där Britney Spears har huvudrollen. Inte heller är det en anspelning på Bon Jovis samlingsalbum Cross Road från 1994.

När amerikanerna nu har gett sin crossover Journey tilläggsbeteckningen Crossroad innebär det att de försett modellen med lite svart plast, mattkromade detaljer, grill i högblank svart och svarta 19-tumsfälgar som får Journey att se mer robust ut.

Dodge Journey Crossroad har för tillfället världspremiär på bilsalongen i Chicago och ska börja säljas i Staterna senare i vår. Om du gillar vad du ser får du med största sannolikhet bege dig till USA för att hämta hem ett exemplar på egen hand eftersom Dodge inte längre säljs på vår sida Atlanten. Här heter Journey i stället Fiat Freemont och det mesta pekar på att någon Freemont Crossroad inte är aktuell.

I Sverige säljs Fiat Freemont med en tvåliters dieselmaskin i två olika effektutföranden, 140 och 170 hästkrafter, samt med en bensinmotor på 3,6 liter och 280 hästkrafter. Det är den stora bensinaren som är aktuell för Journey Crossroad – och då bara i USA.