Dodge smygvisar nya Viper

Vi har tidgare rapporterat om att nya Dodge Viper är på väg. Premiären av nya modellen, som blir av 2013 års modell ska ske i april i år. Nu har Dodge släppt en första mörk bild på den nya modellen.

Nya Dodge Viper kommer att visas på bilsalongen i New York i april. Det har vi tidigare berättat om. Men riktigt ända tills dess kunde inte Dodge hålla sig, nu har nämligen prestandadivisionen SRT, som haft ansvaret för nya Vipers utvecklingsarbetet, valt att släppa en första mörk bild som lite visar vad vi kan förvänta oss i april.

Trots att bilden inte avslöjar mycket, utan mest visar lite vita speglingar, får vi säga att uppsynen är bekant. Strålkastarna verkar vara av xenon-typ och få led-inlägg, men i övrigt följer bilens utseende i grova drag den mall som satts upp av tidigare generationer. Luftintaget på motorhuven är exempelvis e direkt vink till Viper GTS som tillverkades mellan 1996 och 2002.

Nyheter på nya Viper är att den för första gången i modellens historia kommer att få antispinnsystem. Detta på grund av ett lagkrav i USA. Under huven är det fortfarande obekräftade uppgifter som säger att V10-motorn kommer att få hela 8,7 liters slagvolym. Om två månader lär vi få veta om ryktena stämmer.