Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Dodge Viper ACR på Nürburgring
Dodge Viper ACR på Nürburgring
Dodge Viper ACR på Nürburgring
Dodge Viper ACR på Nürburgring Foto: CarPix

Dodge Viper ACR:s rekordvarv runt Ringen på film

Som tillverkare av supersportbilar finns det nästan bara en sak som räknas, nämligen att vara snabbast på Nürburgring. Lexus rekordtid stod sig inte många veckor, nu är det i stället Dodge Viper ACR som är kung på Ringen.

Det började en gång i tiden med att Nissan GT-R satte en kanontid (7,38 som putsades till 7,29) runt Nürburgrings nordslinga, något som triggade fler tillverkare till att sätta kanontider runt banan.

 Därefter kom Corvette ZR1 och satte tiden 7,26 och folk var mäkta imponerade. Bara knappt ett par månader därefter satte Dodge Viper SRT10 ACR en ny rekordtid med 7,22. Detta var tre år sedan.

 Därefter har det rullat på och för bara ungefär tre veckor sedan satte Lexus LFA i Nürburgring-version ett mäktigt rekord på 7 minuter, 14 sekunder och 64 hundradelar.

 Tiden som LFA satte är bara att glömma, för bara en kort tid efter har vi en ny rekordtid att memorera. Dodge har nämligen varit i farten med en Viper ACR och satte på onsdagen för två veckor sedan en varvtid som är ännu svårare att slå, dock inte omöjlig.

 Det hela började på måndagen för drygt två veckor sedan, Dodge ville sätta en rekordtid men lyckades inte. De fick ytterligare en halvtimme på banan under onsdagen och under de 30 minuterna avverkades tre varv. Det räckte, för under ett av dessa varv kom man ned i 7 minuter, 12 sekunder och 13 hundradelar.

 Hela rekordvarvet med Dodge Viper ACR finns som tur är på film och självklart kan du ta del av denna här nedan. Missa inte heller bildgalleriet nedan där den svarta bilen är den gatlegala bilen man satte rekordtiden med. Den röda Vipern är en banversion och enligt uppgift var den nästan tio sekunder snabbare med 7,03.

https://youtu.be/c4-e3uSYPpg?width=575&height=353