Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dodge Viper kostar mer än två Ferrari i Kina

Bor du i Kina och är sugen på att köra Dodge Viper får du gräva djupt i spargrisen. Priset är detsamma som för två Ferrari 458 Italia i Sverige.

Den hutlösa prislappen på 2,98 miljoner yuan, motsvarande cirka 4 180 000 kronor, låter som en fantasisumma för den amerikanska sportbilen Dodge Viper. Men det är en verklighet för Viper-spekulanter i Kina.

Anledningen till det höga priset är på grund av att det inte finns någon generalagent för Dodge Viper i landet vilket gör att den endast är tillgängligt via import, så är det även i Sverige. Här hemma kostar motsvarande bil cirka 1,4 miljoner kronor vilket även det kan ses som ett överpris med tanke på att bilen kostar 87 000 dollar i USA, cirka 750 000 kronor.

Prisbilden i Kina beror på att det är mycket hög beskattning på bilar med cylindervolym på över fyra liter. Viper har över det dubbla, närmare bestämt 8,4 liter. Ytterligare en bidragande orsak är att handlaren passat på att höja priset ännu mer då efterfrågan verkar vara relativt stor.

Enligt uppgift ska de redan ha sålt tre bilar och planerar att importera ytterligare exemplar.

Som jämförelse har handlaren även Corvette C7 till salu för 1,73 miljoner yuan, cirka 2,4 miljoner kronor. En bil som i Sverige kostar 665 000 kronor.