Dodge Viper SRT avslöjad på målsnöret

Egentligen har SRT Viper världspremiär först i eftermiddag. Vi har bilderna som av allt att döma visar hur nästa generation jänkejärn kommer se ut.

I eftermiddag kommer de första officiella bilderna på SRT Viper, men redan nu har bilder från ett kommande datorspel läckt ut på internet som avslöjar den slutliga formen på tredje generationen SRT Viper. Att bilderna kommer från ett datorspel förklarar den gryniga kvaliteten på bilderna, men att döma av de så kallade ”teaser”-bilderna med enstaka detaljer, som till exempel den nya Viper-loggan, verkar det här vara äkta vara.

 Klassiska Viper-detaljer som den lilla ankstjärten bak och takets dubbla ”bubblor” känns igen från den första Dodge Viper GTS från 1996. Om nya Viper också får V10 är inte helt klart, men i alla fall troligt. Förväntad effekt lär hamna någonstans norr om 600 hästkrafter för att kunna hålla undan från de allt snabbare bilarna från Corvette.

 Till den tredje generationen tappar bilen namnet Dodge och blir istället Street and Racing Technology, SRT. Underdivisionen fungerade tidigare som Dodge trimavdelning men har nu blivit eget märke.