Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Andreas Libell / Teknikens Värld

Drabbade Volvo-ägare kan uppsöka verkstad direkt

Volvo har flaggat för en återkallelse där 59 000 dieseldrivna bilar ska in på verkstad för uppdatering av mjukvaran. Men bilägarna behöver inte invänta en kallelse från Volvo, det är bara att köra till verkstaden direkt.

I fredags avslöjade Teknikens Värld att tiotusentals Volvo-bilar av årsmodell 2016 med femcylindrig dieselmotor under huven (S60, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country, XC60, V70 och XC70) ska återkallas för att få mjukvaran uppdaterad. Återkallelsen genomförs för att åtgärda det problem med Volvo-bilar som plötsligt dör under körning, där motorn och elektroniken stängs av, för att ett par sekunder därefter starta igen.

Volvo berättade för teknikensvarld.se i fredags att de har lokaliserat var felet ligger och att de ska meddela alla berörda bilägare där de ombeds att besöka sin lokala Volvo-verkstad.

I dag har vi av Volvo fått beskedet att drabbade bilägare inte behöver vänta på en kallelse från Volvo. Som bilägare är det fritt fram att uppsöka Volvo-verkstaden genast eftersom alla verkstäder fick tillgång till den nya mjukvaran redan i fredags.

Så har du en bil som är drabbad, åk in till din Volvo-verkstad så fort du har tid. 24 000 Volvo-bilar i Sverige berörs av felet och uppdateringen.