Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

DS 3 som caféracer

Tycker du att DS 3  är för mjäkig? Då kanske denna motorcykelinspirerade specialversion i limiterad upplaga kan locka.

Om du tycker att bilmärket DS har luddig image så kommer du inte att bli hjälpt av modell DS 3 i sitt senaste caféracerutförande. Jo, du läste rätt. Citroëns lyxbilmärke hämtar inspiration från en motorcykelkultur som är förknippat med läder, buskörning och uppror. En rörelse som startade under 1950-talet och som har blommat upp under senare tid. Om inte som livsstil så i alla fall som en populär nisch inom kustombyggande.

För att röra ihop stilarna ytterligare så använder sig DS av begreppet ”glamrock” i sitt pressmeddelande vilket hör 1970-talet till och mer för tankarna till glitter och smink än skinn och tatueringar.

Foto: RVZ

Inspirationen ska ha kommit från den japanske byggaren Shinya Kimura och till sin hjälp har DS tagit byrån BMD Design vars grundare Bruno Michaud i sin tur hämtar sin inspiration från franskt hantverk från 1930-talet.

När det kommer till bilen handlar det om en rent kosmetisk kustomisering med motiv på tak, baklucka, huv, dörrar, B-stolpar och ytterbackspeglar liksom invändigt.

Bilen kan fås i fem olika kulörer med kontrasterande mönster och på bilderna ses färgen Platinum Grey. Tre PureTech-motorer står på menyn 100, 110 eller 130 där den i mitten fås med automatväxel.

Invändigt kommer bilen med saker som klimatanläggning, backkamera, helljusautomatik, automatiska vindrutetorkare, eluppvärmda ytterbackspeglar även om navigation är ett extra tillbehör.

Caféracerversionen av DS 3 startar på 26 700 euro i hemlandet Frankrike, att jämföra med grundpriset för modellen som är 18 500 euro.Till och med den 18 juni kommer man på DS World i Paris (33 rue François) hålla en utställning med foton, motorcyklar och givetvis DS 3 i caféracerutförandet.DS menar att versionen har en stark personlighet som slår sig fri från den stereotypa värld som omger oss. Vad tycker du? Kolla in bilderna och filmen nedan.

https://youtu.be/5HOnr6m4jzc