Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080528-elbil-20000-premie
080528-elbil-20000-premie
080528-elbil-20000-premie
080528-elbil-20000-premie

Dubbel miljöbilspremie för elbilar

Globaliseringsrådet, med forskningsminister Lars Leijonborg i spetsen, föreslår i en rapport att elbilsköp ska gynnas genom att miljöbilspremien för tekniken dubbleras till 20 000 kronor.

Som morot för nybilsköpare i dag erbjuds man en miljöbilspremie på 10 000 kronor om man väljer en miljöbil. Denna morot vill nu regeringsorganet Globaliseringsrådet dubblera för elbilar. Man vill helt enkelt ändra folks beteende vid bilköp och få oss att i första hand köpa elbilar och i andra hand övriga miljöklassade bilar.

Tidigare har regeringen uttalat att man är neutral i förhållande till olika miljöbilstekniker. Detta ställningstagande kastas nu omkull i och med Globaliseringsrådet förslag. 

Men denna så kallade elbilspremie sågas redan av bilbranschen. Enligt e24.se är både Saab och Volvo kritiska till att gynna en enskild teknik framför andra.

– Jag tycker att man ska vara mer teknikneutrala. Sedan kan jag väl i och för sig förstå att man vill promota elbilar men det är en annan sak, säger Christer Nilsson, presschef på Saab Automobile, till e24.se.

På Volvo är tongångarna desamma och man anser att förslaget presenterats för tidigt.

– Vi är inte där än. Det finns många steg som vi måste ta innan vi är i fasen där vi ska uppmuntra konsumenterna att satsa på elbilar. Därför är det här förslaget till styrmedel prematurt, säger Niklas Gustavsson, miljötalesman på Volvo.

Gröna Bilister ogillar också förslaget, vilket kanske kan ses som något överraskande.

– Det är ett gammaldags tänkande att basera den här 20 000-kronorspremien på teknikvalet. Den ska vara baserad på hur mycket koldioxid man faktiskt släpper ut, säger Mattias Goldmann, presstalesman på Gröna Bilister.

Forskningsminister Lars Leijonborg (fp) försvarar förslaget.

– Vi kan inte se att vi som nation någonsin kommer att ångra att vi skulle bli ett pionjärland för elbilar, sa han till Dagens Eko i morse.

Tyvärr kryllar det inte direkt av humant prissatta elbilar på svenska marknaden. Frågan är om förslaget kan påskynda utvecklingen och lanseringen av elbilar i vårt land. Vad tror och tycker du?