Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dum idé: 130 blås med släp på svensk motorväg

130 km/h är enligt svensk lag för fort. Med släp på kroken anses den farten vara utomordentligt för fort. En sådan trafikförseelse bortser inte polisen för.

https://youtu.be/tEC9mkZy8YU

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Visst kan det vara tråkigt och kännas oerhört långsamt att ligga på en sommarfin, svensk motorväg i 80 km/h när alla andra kör i 110 eller 120 km/h. Men har man släp, husvagn eller annat på kroken så har man, då är det 80 km/h som gäller.

Inte sällan ser man släpvagnsbilister köra för fort, betydligt för fort. Beteendet verkar ha blivit allt vanligare de senaste åren. Kanske det beror på att dagens släpvagnar numera ligger så fint mot asfalten... eller är det kanske så att vetskapen om risken att träffa på en polis i trafiken är lite ytterst liten.

I filmen ser vi en sådan som tog sig friheten att blåsa förbi en laglydig bilist i vad som ser ut att gå i minst 130 km/h. Inte räknade väl föraren med att en civilpolis i en Saab 9-3 skulle vara på plats just då, men jo då... den fartfyllda turen tog abrupt slut (åtminstone när polisen var inom synhåll) och pengapungen blev en aning lättare.