Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081023-e-go-revolt-rysk
081023-e-go-revolt-rysk
081023-e-go-revolt-rysk
081023-e-go-revolt-rysk

E-Go Revolt – sportbil från Ryssland

Ryska bilmarknaden är rykande het. Det syns också i form av nyetablerade bilföretag i det stora landet i öst. Ett av dessa är bilbyggarna, med det aningen egocentriska namnet, E-Go Motors som just nu är klara med utvecklingsfasen av sin sportbil – Revolt.

Det var ett tag sedan ryska revolutionen ägde rum, närmare bestämt 91 år sedan. Men nu håller en ny på att ta fart i form av E-Go Revolt som helt enkelt är en sportbil från Ryssland – mer eller mindre i alla fall.

Enligt uppgifter på cardesign.ru är bilen faktiskt färdigutvecklad och produktionen har satt igång.

För att inte kostnaderna ska skena iväg för det lilla Moskva-baserade bilbyggarföretaget har de lånat plattformen från Mitsubishi (vilken är dock okänt) samt en hel del yttre detaljer från olika massproducerade bilar. Vilka vet vi inte, men tittar man en extra gång på bilderna så kan man i alla fall se att ryssarna har sneglat/lånat från ett par tre olika sportbilar. Vilka tror du?

Namnet Revolt för tankarna till Chevrolets kommande elhybrid Volt, men tyvärr finner vi ingen innovativ elmotorlösning under huven på denna ryska sportbil. I stället har de satsat på en treliters V6-motor som med dubbelturbo ska kunna pressa ur sig upp till 550 hästkrafter. Transmissionen består av en sexväxlad manuell låda. Aktiv luftfjädring ser till att väghållningen håller sig till sportbilsstandard. 19-tumsfälgarna är skodda med däck i dimensionerna 245/40 R19 fram och 325/30 R19 bak. På andra sidan fälgarna sitter rejäla bromsskivor. Bak mäter de 342 millimeter och fram gigantiska 425 millimeter.

Tyvärr finns det inga bilder på bilens inredning, men enligt uppgifter ska bilens alla elektroniska system vara manövrerbara via touchpaneler placerade i rattnavet.

Om och när bilen gör debut på gatan är okänt, likaså dess prestandasiffror. Men visst vore det skoj med en rysk underdog bland alla europeiska, amerikanska och japanska etablerade sportbilar.