Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Effeffe Berlinetta – ny italienare du inte kan motstå

Några av de mest klassiska bilarna kommer från Italien och epoken under 1950- och 1960-talen. Vackra Effeffe Berlinetta är en tillbakablick till den tiden men samtidigt en modern skapelse.

Är du svag för mjuka, böljande röda former som tillhör klassiska sportbilar från Italien? Då kanske du blir dallrig i knäna när du ser Effeffe Berlinetta här som är en skapelse signerad Officine Fratelli Frigiero.

Effeffe Berlinetta visades upp redan i juni tidigare i år. Det var på Concorso d’Eleganza a Villa d’Este vid Comosjön i Italien som besökarna fick njuta av den graciösa sportbilen som är en form av hyllning till italienska kärror från förr. Nu står bilen helt klar, redo att rullas ut till kund. Till vilket pris är dock okänt, precis lika okänt som hur många exemplar som ska byggas.

Den 3,98 meter långa bilen är byggd på ett rörramschassi med handknackad aluminiumkaross. Motorn, som är placerad precis bakom framaxeln, kommer från Alfa Romeo. Fyra cylindrar, två liter och 170 hästkrafter. Precis som i många bilar förr, inte minst italienska, sitter det dubbla Weber-förgasare som ser till att luft och bränsle blandas. Motorn är kopplad till en femväxlad manuell låda. Växelspaken av gammalt klassiskt snitt är monterad på den läderklädda kardantunneln. Precis som allt övrigt på bilen är läderklädseln sydd för hand.

Effeffe Berlinetta väger endast 840 kilo. När femte växeln har petats i och varvtalet nått 6 500 r/min är toppfarten 245 km/h.

Nu när det är dags för produktion låter Officine Fratelli Frigiero presumtiva kunder veta att det mesta kan anpassas efter kundens önskemål.

Missa inte galleriet nedan för fler vackra bilder.