Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Testing/Shutterstock

Efter corona: fler tar bilen till jobbet

Fler och fler storstäder börjar så smått öppnas efter coronakrisen. Och när pendlarna ska tillbaka till jobbet använder de hellre bilen än trängs i kollektivtrafiken. Om virusutbrottet till en början var bra för klimatet kan det komma en kraftig rekyl när fler väljer att köra bil.

Kina och stora delar av Tyskland har börjat fungera mer normalt igen efter coronakrisen. Fler arbetsplatser öppnar igen och fler och fler människor behöver ta sig till sina jobb igen.

En direkt effekt av virusutbrottet och spridningen av sjukdomen covid-19 var att klimatpåverkan minskade markant. När trafiken minskade och industrier stannade fick vi flera bevis för att klimatet och naturen mådde bättre. Men pendeln kan komma att slå kraftigt åt andra hållet nu när samhälle efter samhälle öppnar igen.

I Peking, Frankfurt och Berlin har trafiken ökat markant de senaste dagarna. En effekt av rädslan för att bli smittad är att fler och fler tar bilen till jobbet. Långa köer på Pekings infartsleder upplevs som ett bättre alternativ till trängseln i kollektivtrafiken.

Personer som tidigare valt en lugn tågresa väljer nu en stressad trafikmiljö, bara för att slippa trängas med andra. Tyska företag som öppnat igen efter krisen har också uppmanat sina anställda att ta bilen i stället för att åka buss, tåg eller tunnelbana.

Oljeindustrin har återhämtat sig i takt med att samhällen öppnat igen och vädrar nu en ny vår efter den tuffa kris som slog till bara för två månader sedan. Oljepriserna stiger igen som en följd av ökad efterfrågan.

Det är för tidigt att säga om den här förändringen är permanent eller övergående. I Asien, där virushotet lagt sig något mer, har också fler och fler återvänt till tågen och tunnelbanorna. Men enligt affärssajten Bloomberg är beläggningen i Pekings tunnelbana bara 47 procent av vad den var före coronautbrottet. I Shanghai och Guangzhou är beläggningen 29 respektive 39 procent lägre än före virusutbrottet.

Enligt Apple, som övervakar förflyttningar i appen Maps, går återhämtningen snabbare bland privatbilismen än bland de som åker kollektivt. Apple noterar samma trend i flera storstäder världen över.

Oljeindustrin tror att trenden tillsammans med det just nu låga priset på bensin och diesel kommer att stå sig över sommaren och att det i sin tur kommer att få fler att använda bilen på sin semester.