Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

El- och fyrhjulsdrift i skarpa former från Mitsubishi

Nyp dig i armen, snart är det dags för nästa bilsalong. Dit kommer e-Evolution Concept, med spännande former och fyrhjulsdrift.

Med Frankfurtsalongens dörrar öppna är det dags att blicka framåt mot nästa. Ja, det tycker i alla fall Mitsubishi som låter meddela att de under Tokyosalongen, som håller öppet för allmänheten 27 oktober till 5 november (bransch- och pressdagar 25 och 26 oktober), kommer att visa upp ett koncept vid namn e-Evolution Concept.

Som namnet antyder är den eldriven men ska även vara fyrhjulsdriven och ha avancerad artificiell intelligens. Tekniken ska vara förpackad i en ”låg och aerodynamisk SUV-Coupé-form”, enligt Mitsubishi.

En bild får vi se nu och den visar spännande former – som brukligt när det kommer till koncept. Enligt rådande trend har bilen en knepig ljuslayout men även en vidareutveckling av design-greppet ”flytande tak”.

Att konceptet är just eldrivet och har teknik för autonom körning kommer inte som någon chock. Dels ligger det helt i tiden och dessutom har Nissan/Renault-koncernen, dit Mitsubishi tillhör sedan förra året, meddelat att de ska lansera tolv nya elbilar fram till 2022 och även hårdsatsa på självkörande teknik, främst för kommersiell trafik. Tolv nya elbilar ska presenteras fram till 2022 och man siktar på att introducera 40 modeller med olika grader av autonom körning.