Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi Q4 e-tron visar insidan

Q4 e-tron är Audis svar på Volkswagen ID.4. Nu visar Audi insidan och delar med sig av ny information för den kompakta suven som presenteras under nästa månad.

Audi Q4 e-tron är den tredje rent eldrivna medlemmen i Audis e-tron-familj, men det här är Audis första modell som bygger på den numera vitt använda MEB-plattformen. En plattform som debuterade med Volkswagen ID.3, men nu även står som grund till bland andra Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq och kommande Cupra Born. Audi släpper inga specifikationen gällande batteristorlekar och elmotorer, men rimligtvis är de uppgifterna lika de för Skoda Enyaq och VW ID.4. Det innebär ett batteripaket på 58 eller 77 kilowattimmar samt bak- eller fyrhjulsdrift.

Foto: Audi / Audi

Vad vi får veta är att Q4 e-tron är 459 centimeter lång med ett axelavstånd på 276 centimeter, 186,5 centimeter bred och 161,3 centimeter hög. Det gör Q4 e-tron till nästan identisk i storlek med ID.4 där den största avvikelsen gäller höjden där Audin är tre centimeter lägre. Invändigt rymmer Q4 inte riktigt lika mycket i bagageutrymmet som ID.4 med en angiven volym på 520-1 490 liter. Audi Q4 vinner dock en viktig poäng i det praktiska eftersom den har tredelat baksäte, ID.4 har enbart tvådelat baksäte med genomlastningslucka.

Foto: Audi

Från förarplats är det mycket Audi-känsla med välkända skärmar, reglage och knappar. I Audis värld där det mesta kostar extra är det välkommet att det digitala mätarklustret ingår i grundutrustningen. I övrigt så ger nya paneler, den nya ratten och en hel del detaljer nyhetskänsla och överlag distanserar sig Audi Q4 e-tron från övriga Audi-modeller. Och att hitta likheter med syskonet ID.4 är svårt på bilderna som Audi visar. Mer info får vi vänta på till mitten av april då Q4 e-tron har premiär.