Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Marc van Oene / MG

MG EHS Plug-in Hybrid officiell – 5,2 mil på el

Kinesiska MG kommer nu med sin andra modell. Nya EHS är en laddhybrid med ett batteri som ger möjlighet till upp till 5,2 mils elektrisk körning.

SAIC-ägda MG tar nu nästa steg i sin Europasatsning. Efter den helelektriska kompaktsuven ZS EV kommer nu den lite större laddhybriden EHS Plug-in Hybrid.

Utseendemässigt är det svårt att skilja EHS från ZS, men tekniskt sett är de väldigt olika. Laddhybriden har en bensinmotor på 1,5 liter som ger 162 hästkrafter och 250 newtonmeter. Den driver på framhjulen och får hjälp av en 122 hk och 230 Nm stark elmotor som också driver på framhjulen. Den totala systemeffekten anges till 258 hk och 370 Nm och det ska räcka för 0-100 km/h på 6,9 sekunder. 

Man kan slarvigt säga att EHS har en tioväxlad automatlåda. Mer specifikt har den en sexväxlad automatlåda som tar hand om kraften från bensinmotorn, medan elmotorns kraft överförs genom något som MG kallar en elektrisk drivenhet med fyra växlar.

Foto: Marc van Oene / MG

Batteripaketet har en kapacitet på 16,6 kWh och det ska möjliggöra elektrisk körning upp till 5,2 mil. När det är dags att ladda är laddeffekten begränsad till 3,7 kW.

EHS är en något större modell än ZS, 457 mot 431 cm på längden. Axelavståndet är 272 cm och den är 187 cm bred och 166 cm hög. Bagageutrymmet kan svälja från 448 till 1 375 liter.

EHS Plug-in Hybrid går att förboka nu och den som har bestämt sig för att köpa en behöver inte fundera så mycket mer än så. Den finns bara tillgänglig i två utrustningsnivåer: Lyx och Komfort. När man ska välja färg finns svart, vit, röd och silver att välja mellan. Än så länge finns bara ett europeiskt riktpris som säger 34 000 euro.