Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

Mini Vision Urbanaut visar framtiden efter pandemin

Ännu ett verklighetsfrånvänt koncept? Nja, nya konceptbilen Mini Vision Urbanaut må bara finnas digitalt, men en lilla MPV-liknande bilen kan ändå säga en hel del om Minis framtida modeller.

Under coronapandemin har så gott som alla billanseringar skett digitalt, men nu har Mini gått ett steg längre och visar upp en konceptbil som bara finns digitalt. Den extremt framtidsosande Mini Vision Urbanaut finns bara i form av ritningar på dator och kan bara upplevas något så när fysiskt om man sätter sig i en trälåda med virtual reality-glasögon på sig, men den sägs ändå avslöja en del om framtida Mini-modeller.

Till skillnad från de flesta konceptbilar som visades före pandemin handlar Vision Urbanaut av förklarliga skäl inte om bildelning, tvärtom. Tanken tycks vara att vi ska få komma ut från våra hemmakontor och uppleva världen utan att behöva lämna bilens trygga famn.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.