Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Nytt laddbox-bidrag 2021 – nu med högre ersättning

Bidraget till dig som installerar laddbox i hemmet görs om och utökas 2021. Nu får du bidraget som ett rot-avdrag direkt på fakturan.

Från och med årsskiftet kan du som installerar en laddstation i hemmet få bidrag i form av en skattereduktion, på ungefär samma sätt som med rot/rut-avdrag. Tidigare fick man ansöka om ett stöd, vilket fortfarande går att göra för installationer som slutfördes före årsskiftet. 

Den nya skattereduktionen gäller för alla installationer som påbörjas från och med 1 januari 2021. Du kan få tillbaka 50 procent av installationskostnaden, och till skillnad från det vanliga rotavdraget gäller avdraget både material och arbete. Avdraget görs direkt på fakturan, och installationsföretaget får sedan tillbaka pengarna från Skatteverket. Avdraget är högst 50 000 kronor per person och år. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.