Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tesla

1,25 miljoner förbeställningar av Tesla Cybertruck

Långt efter presentationen av Tesla Cybertruck fortsätter förbeställningarna att rasa in. Nu har över 1,25 miljoner förbeställningar gjorts.

Snart har det gått två år sedan Tesla för första gången visade upp den minst sagt udda skapelsen vid namn Cybertruck. En helt eldriven pickup som fick bilintresserade världen över att tappa hakan. Redan från start kunde man förbeställa bilen med en deposition på 100 dollar och antalet reservationer haglade in.

Lanseringen av Cybertruck har dragit ut på tiden då Tesla bland annat tvingats designa om den för att kunna registrera den och på grund av att viktigare modeller som Model Y har prioriterats. För ett år sedan kom även beskedet att Cybertruck inte kommer att säljas i Europa och då hade 250 000 förbeställningar lagts. Sedan dess har alltså ytterligare en miljon förbeställningar gjorts varav hela 17 000 enbart under förra veckan.
Detta trots att det ännu inte är klart när den ska sättas i produktion och vi inte ens har fått se den slutgiltiga produkten ännu.

I april lovade Tesla att visa upp den nydesignade Cybertrucken och det har pratats om att produktionen skulle dra igång i Teslas Texas-fabrik nu i höst. Men någon ny Cybertruck har inte synts till och i fabriken i Texas har Tesla fullt upp med att tillverka Model Y.
I nuläget har Tesla fått in nästan 1,1 miljarder kronor på förbeställningarna vilket borde vara ett av väldens troligen mest förmånliga lån för biltillverkaren. Om samtliga reservationer teoretiskt sett skulle leda till köp rör det som om intäkter kring 65 miljarder kronor för Tesla. Något som skulle göra Cybertruck till världens mest sålda eldrivna pickup.
Sedan Cybertruck presenterades har det dock kommit konkurrenter och en av dem är Fords F-150 Lightning som på några månader har fått in över 120 000 förbeställningar.