Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ResoneTIC

42 procent tror att elbilen tankas med bensin

Utbildning behövs för att reda ut fördomar och okunskap rörande elbilen, menar Ford. Här är skrämmande siffror från deras undersökning.

Trots att elbilen blir allt vanligare så cirkulerar en hel del fördomar om biltypen. Dessa och ren okunskap om elbilen framkommer tydligt i en undersöknings gjord i USA, Kina och Europa på uppdrag av Ford.

Den visar att 90 procent av de tillfrågade i Europa och USA inte tror att en av elbilens fördelar är snabb acceleration. När det gäller amerikanarna tror 42 procent att elbilar behöver tankas med bensin eller annat bränsle, 80 procent hävdade att de inte skulle köra elbil i extremt väder samt 65 procent att de inte skulle välja en elbil om de sökte fyrhjulsdrift.

LÄS MER: Elbilen kan skapa stora miljöproblem visar ny granskning

67 procent av amerikanaren och 68 procent av européerna trodde inte att elbilar är kapabla att dra släp. På den punkten ger Ford svar på tal genom klippet nedan där en eldriven F-150 drar ett släp på en miljon punds – 453 592 kg.

Faktum är att Ford har svar på alla dessa fördomar och missförstånd. Ted Cannis, koncernens globala chef rörande elektrifiering, menar att utbildning är en bit som saknas i elbilspusslet och på sajten Medium har han publicerat en artikel som vill lära upp. Naturligtvis med Ford i fokus även om man ännu inte har en eldriven personbil på marknaden

.

https://youtu.be/Hq2FitIi4V8