Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Abarth

Abarth lanserar suv – elbil på väg

Hottad brasiliansk suv presenterad och eldriven Fiat 500 är på gång från prestandadivisionen Abarth.

Fiats prestandadivision Abarth har legat lågt. Länge. Senaste modellen man lanserade var Abarth 124 Spider – år 2016. Nu kommer man dock med en nyhet: Abarth Pulse.

För första gången sätter man tänderna i en suv – Fiat Pulse, byggd i Brasilien för den sydamerikanska marknaden. Även Abarthversionen stannar på kontinenten där den gör Abarth 595 sällskap i utbudet.

Abarth Pulse kommer att få premiär under årets sista kvartal, då får vi förmodligen veta mer om bilen. Än så länge släpps bara bilder men i pressmeddelandet lovar man att bilen ska ha såväl prestanda som stil som lever upp till märket.

Suven Pulse – snart i Abarthversion. Foto: Abarth

Fiat Pulse bygger på plattformen MLA, framtagen för Sydamerika och under huven finns antingen en fyrcylindrig motor på 98 hästkrafter eller en trecylindrig på 125 hästkrafter. Namnet röstades fram via internet där det vann över Domo och Tuo och premiären skedde i samma veva som finalen i brasilianska versionen av teveprogrammet Big Brother.

Abarth arbetar också med en version av nya eldrivna Fiat 500. Ett arbete som går trögt. För att skapa en riktigt Abarthbil blir man tvungen att byta ut hela drivlinan, uppgradera bromsar med mera. Inga detaljer finns ännu för bilen mer än att man ska kunna köra med eller utan ljud.

Abarth har tidigare meddelat att man jobbar med upptill tre nya modeller. Vilken modell som står på tur för att hottas upp återstår att se.