Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aiways U5 redo för Europapremiär

Den kinesiska elbilen Aiways U5 är redo att ta sig an Europa. En Europa-anpassad version kommer att ställas ut på Genèvesalongen i mars.

På årets bilsalong i Genève kommer kinesiska Aiways att stå utställda, redo att utmana de europeiska biltillverkarna. Vi har hört talas om deras eldrivna suvmodell U5 tidigare men det är först nu den sägs vara helt färdig och anpassad för försäljning i Europa. Den bil som ska visas i Genève uppges vara helt färdig för serieproduktion och försäljning i Europa. Bredvid U5 ska Aiways också premiärvisa sin nya konceptbil U6ion som vi än så länge inte vet någonting om.

Aiways räknar med att bli den första kinesiska startuptillverkaren att sälja bilar i Europa. Bilarna kommer dock inte att säljas i bokstavlig mening. Man kommer endast att kunna leasa en U5 och all beställning sker över nätet. Några Aiways-återförsäljare är det inte tal om, däremot några enstaka, små utställningshallar där kunder kan se och känna på bilen.

Aiways Europa-lansering har varit på gång ett tag och man stötte på en rejäl motgång i fjol när U5 krocktestades av Euro NCAP och fick det låga betyget tre stjärnor.

”Men hur ofta krockar man egentligen”, resonerar kanske någon och väljer att titta på bilens drivlina i stället. I botten av bilen finns ett batteripaket på 65 kWh och framtill en 204 hk stark elmotor som driver på framhjulen. Den enda räckviddssiffran som finns är uppmätt i NEDC-körcykeln och den säger att U5 kan ta sig 50 mil på en laddning. Storleksmässigt är den 468 cm långa U5 fullt jämförbar med Volvo XC60.

LÄS OCKSÅ: Aiways körde från Kina till Tyskland med elbil

Aiways U5 byggs på en skalbar plattform. Större modeller som U6 och U7 är att vänta.

U5 ska ha totalt 22 sensorer och kameror som tillsammans ska göra så att bilen kan köra själv, nästan. Aiways beskriver det som intelligent körning i nivå 2+ på den femgradiga skalan över autonoma körsystem där nivå 5 är helt självkörande. Via en app ska man bland annat kunna öppna och stänga dörrar och fönster, hitta bilens position och se vad bilens 360-graderskameror ser.