Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aiways

Aiways U6ion på väg till Sverige

Kinesiska Aiways är på gång att lansera sin andra modell U6ion och snart är den här i Sverige. Med en minst sagt annorlunda fastback-kaross ser U6ion ut att bli en udda fågel bland elbilarna.

Den kinesiska biltillverkaren Aiways har redan lanserat och börjat sälja sin första modell U5 här i Sverige och nu börjar det bli dags för uppföljaren U6ion. Modellen som bäst beskrivs som en coupéversion av U5 ska snart börja säljas men redan nu har Aiways börjat rulla runt en demobil på Europaturné som startade i Belgien och kommer att fortsätta till Tyskland, Italien, Spanien, Portugal, Frankrike, Danmark och Sverige under de närmaste månaderna.

Bilen som åker runt på turnén beskrivs som en konceptbil, men det hymlas inte med att produktionsbilen kommer att vara i princip identisk.

1 AV 2
Foto: Aiways
2 AV 2
Foto: Aiways

Aiways själva beskriver U6ion som en coupésuv med fastback-design och syftar förmodligen på de rejält tilltagna C-stolparna och den stora vingen som sitter bakom bakrutan. Under karossen byggs U6ion på samma plattform som U5. Den kallas MAS, vilket står för More Adaptable Structure och drivlinan väntas vara likadan som i U5. Det innebär en elmotor som driver framhjulen med 204 hk och 310 Nm, batteristorleken är 63 kWh.

Enligt Aiways framtidsplan ska det lanseras en ny modell per kalenderår.