Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio i test som du kan läsa via länk längre ned i denna artikel.Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio i test som du kan läsa via länk längre ned i denna artikel.Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio i test som du kan läsa via länk längre ned i denna artikel.
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio i test som du kan läsa via länk längre ned i denna artikel. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Alfa Romeo Giulia blir elbil – får sällskap av elektrisk lyx-suv

Stellantis chef Jean-Philippe Imparato avslöjar nästa modell från Alfa Romeo: En elektrisk suv i största storleksklassen. Måttstocken är BMW X5. En ny Giulia är också aktuell, även den elektrisk.

Den nya lyx-suven kommer att debutera 2027. Den kommer att bli större än den nuvarande Alfa Romeo Stelvio, avslöjade Stellantis-chefen i samband med en journalistträff i södra Italien, på fabriken som bygger den nya lilla suven Alfa Romeo Tonale

Den nya modellen kommer att spela en viktig roll på den amerikanska och kinesiska marknaden. Den kommer också att säljas i Europa. 

Alfa Romeo har angett BMW som det märke man riktar in sig på, och den nya modellen ska ses som en konkurrent till BMW X5. Det kommer att bli den fjärde suven från Alfa Romeo. I dag tillverkas Stelvio och den mindre Tonale, och om två år kommer en liten suv som sägs få namnet Brennero.

Men Alfa Romeo ska inte bli ett suv-märke som Jeep, enligt Stellantis-chefen.

– Det kommer även en ny generation Giulia, och den kommer att vara eldriven, sa Jean-Philippe Imparato.