Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alla Bentley-modeller blir hybrider

När andra tillverkare skiftar till helt eldrivna bilar växlar Bentley till hybrider – en teknik de kommer att fortsätta med.

Många inom bilbranschen ser dagens hybrider som en övergångsteknik till helt eldrivna bilar. Det gör inte Bentley. Det anrika brittiska märket ligger förvisso inte i framkant när det kommer till alternativa drivkällor men har ändå en tydlig ståndpunkt: hybriderna kommer att bestå.

Företagets vd Wolfgang Düerheimer berättade under Automotive News World Congress att han ser hybriden som det bästa av två världar. För deras kundkrets skulle det passa perfekt att köra på el i det hemkvarteret i staden, som i framtiden förmodligen har förbud för förbränningsmotorer, för att sedan ta sig an det stora vägnätet per konventionell motorteknik.

Wolfgang Dürheimer basar över både Bentley och Bugatti.Wolfgang Dürheimer basar över både Bentley och Bugatti.Wolfgang Dürheimer basar över både Bentley och Bugatti.
Wolfgang Dürheimer basar över både Bentley och Bugatti. Foto: Glenn Triest

– Jag tror att vi kommer att leva med förbränningsmotorer en lång tid eftersom vi behöver köra långa sträckor mellan städer, som man ofta gör i USA, säger Wolfgang Düerheimer.

Nästa generation Continental GT, som ska presenteras senare i år, blir först ut att finnas med hybridteknik där en V6-motor ska paras med eldrift. Inte konstigt alls då den bygger på samma plattform som Porsche Panamera, som nu kommer som hybrid. En logisk uppföljare under 2018 torde märkets suv Bentayga. Planen är att Bentley redan inom ett par år ska erbjuda hybridalternativ till alla sina bilmodeller.

Ferrari, en annan tillverkare av exklusiva bilar, har tidigare meddelat att man från och med 2019 i större utsträckning kommer att satsa på hybridteknik. Ja, kanske till och med eldrift då man har visat ett intresse för att ställa upp i Formel E.