Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alla transportbilar från Mercedes blir eldrivna – eVito först ut

Alla Mercedes transportbilar ska finnas med eldrift enligt en ny plan. Först ut blir Vito som eVito som lanseras under 2018.

Mercedes satsar på helt eldrivna transportbilar. Först ut blir konverteringen av modellen Vito som gör debut under andra halvan nästa år och då vid namn eVito. De tusen första bilarna på hemmamarknaden kommer ha ett utökat servicepaket.

Fler lanseringar är att vänta 2019 och först ut blir modellerna nya Sprinter och Citan. Målet är att alla modeller ska finnas med ett elektriskt alternativ.

Med den nya satsningen presenteras fempunktsplanen eDrive@VAN som ska se till att övergången till eldrift inom transportsektorn ska gå så smidigt som möjligt.

Mercedes LE 305 med maffigt batteripack. Foto: Mercedes

Redan 1972 lanserade Mercedes sin första eldrivna transportbil och faktum är att modellen Vito redan har funnits eldriven i form av Vito E-Cell.

På Londons gator rullar nu konkurrentmodellen Ford Transit som laddhybrid, dock bara i form av en testflotta på 20 fordon. Lanseringen ska ske 2019.

Renault har erbjudit den mindre lastaren Kangoo med eldrift sedan 2011. 2014 kom Nissan med sin e-NV200 (tack ni i kommentarsfältet, jag glömde helt bort den).