Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Den 9 maj avtäcks konceptbilen Alpine A290_β.
Den 9 maj avtäcks konceptbilen Alpine A290_β.
Den 9 maj avtäcks konceptbilen Alpine A290_β.
1 AV 2
Fem snabba aktuella punkter från bilvärlden
2 AV 2
Den 9 maj avtäcks konceptbilen Alpine A290_β.
Foto: Alpine

Alpine ska visa eldrivna konceptbilen A290_β

Alpine meddelar att man ska avtäcka en ny eldriven konceptbil med namnet A290_β om ett par veckor. Märket kallar bilen för en elektrisk city-sportbil som sedermera ska lanseras som produktionsbil nästa år.

Den 9 maj ska vi få se vad Alpine kallar en elektrifierad city-sportbil, med namnet A290_β. Ja, det uttalas ”beta”. Konceptbilen ska visa den som koncept nu, men avslöjar att bilen ska gå i produktion så småningom med lansering redan nästa år. Med city-sportbil menar Alpine att bilen ska vara ännu mer kompakt och bana väg för framtida elmodeller. Vi har tidigare redan fått se en eldriven version av befintliga A110.

I ett pressmeddelande beskriver de alla komponenter i namnet: A följer namnstrategin, alla bilmodeller börjar på A. ”2” motsvarar bilens storlek, siffran ”90” är specifik för märkets ”mångsidiga livsstilsbilar” – de rena sportbilarna har i stället siffran ”10” som A110. β-tecknet hänvisar kort och gott till att bilen genomgår betatestning. Det kommer med andra ord inte hänga kvar till den slutgiltiga versionen.

Alpine gör en intressant grej före avtäckningen, för att ”allmänheten” ska kunna se bilen innan den avtäcks kan man under helgen (28-30 april) försöka fånga en QR-kod. Koden är då en nyckel för att kunna delta i dragningen och chansen att få se bilen innan avtäckningen den 9 maj. QR-koden finns att ”fånga” på Alpine A523s som körs i F1 på Baku City Circuit i Azerbajdzjan och på A470 under Spa-Francorchamps 6 timmar.