Foto: Arcfox

Arcfox Kaola – världens barnvänligaste elbil?

Trött på alla prestandastinna suvar med två, tre eller fyra elmotorer? Då kanske Arcfox Kaola passar bättre. Nu visar kinesiska Arcfox en modell som mycket möjligt kan vara världens mest barnanpassade bil.

Nej, det är inte ett stavfel, åtminstone inte från vår sida. Den nya elbilen från kinesiska Arcfox som är ett dotterbolag till BAIC heter faktiskt Kaola och presenteras som en bil designad för föräldrar och deras små barn.

Arcfox övriga modellutbud består av sedanen aS och suven aT, båda relativt konventionella elbilar med anonyma utseenden och mycket effekt. I förhållande till dessa sticker Kaola ut med sin strikt barnanpassade interiör. I vänster baksäte finns en specialutvecklad barnstol som kan snurras och förvandlas till en liten säng och har inbyggd termometer för att se om barnet har gjort något där bak. I blöjan alltså. Om så har skett finns ett stort och uppfällbart skötbord i mitten av baksätet och när jobbet är gjort kan föräldern vila upp sig i den högra stolen där bak.

Allt i Arcfox Kaola är fokuserat på barnet i vänster bakstol, som övervakas med kamera, termometer och desinficeras med UV-ljus. Foto: ArcFox

För att underlätta i- och urlastning har bilen en stor skjutdörr på vänster sida, men en vanlig dörr till höger. Det finns också gardiner för baksätet som gör att barnet kan ammas utan att utsättas för världens blickar.

Arcfox Kaola har säkert några funktioner som många barnföräldrar kan sukta efter, men allt fungerar endast så länge man har ett barn. Har man ett barn till får man köpa en Kaola till.