Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Arnold Schwarzenegger har köpt en Hummer H1 – en elektrisk

Klart att Arnold Schwarzenegger ska ha en Hummer H1, biltypen passar honom med tanke på hans tidigare image. Men bilen är anpassad till hans nya stil, hans nya H1:a är nämligen elektrisk.

Världens första elektriska Hummer H1 beskrivs Arnold Schwarzeneggers nya bil som. Den avtäcktes häromdagen vid invigningen av Kreisel Electrics nya forsknings- och utvecklingsavdelning i Österrike, Schwarzeneggers hemland.

Den elektriska H1:an, som tog två månader att förvandla från miljöbov till miljövän, har paketerats med batterier på 100 kWh som driver två elmotorer som i sin tur driver var sin hjulaxel. 490 hästkrafter utvecklar elmotorerna. Den 3,3 ton tunga pjäsen kan nå en toppfart på 120 km/h och har en räckvidd på runt 30 mil.

Marcus Kreisel, en av grundarna av Kreisel Electric, säger att modellen inte kommer att massproduceras men gillar konceptet.

– Den är en kraftstation i en ulvkläder. Den kör så tyst att inte ens fåret störs, säger han.

Arnorld Schwarzenegger är nöjd med sin nya bil.

– Kreisel Electric elektrifierade min G-klass förra vintern. Och nu en Hummer. Om Kreisel håller uppe tempot kommer jag snart att kunna flyga härifrån till Los Angeles i ett elektriskt flygplan, säger den forna muskelbyggaren som vann Mr. Olympia-tävlingen sju gånger mellan 1970 och 1980. För den yngre generationen är han dock mer känd som Hollywood-skådis och politiker i Kalifornien. På senare år har han visat sig vara en person som värnar om miljön på olika sätt.