Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin elkonverterar klassiker

En elektrisk kassettlösning ska få klassiska Aston Martin-bilar att fortsätta rulla.

Aston Martins första elbil, Rapide E, ska börja leveraras i slutet av 2019 men utvecklandet av bilen kommer även ägare av gamla Aston Martin-modeller till godo. Riktigt gamla, till och med. Den brittiska tillverkaren har nämligen parallellt med Rapid E utvecklat en ”kassettlösning” där en eldrivlina ersätter den gamla med förbränningsmotor. Kassetten ska passa i befintliga motor- och växellådsfästen.

Aston Martin har monterat paketet i en DB6 MkII Volante från 1970 men tyvärr får vi inte se några bilder på hur det ser ut under huven. Inte heller kommer några tekniska data eller prisuppgifter i detta skede.

– Vi är mycket medvetna om det tryck som hotar användandet av klassiska bilar den närmaste tiden. Våran ”Second Century Plan” omfattar därför inte bara nya och framtida bilar utan även vårt historiska arv. Detta gör inte bara Aston Martin unikt utan även ledande inom området, säger tillverkarens vd Andy Palmer.

Aston Martin är inte ensamma på det klassiska brittiska elspåret. Vi har tidigare skrivit att Jaguar E-Type Zero Concept har fått grönt ljus för produktion liksom att MGB finns med eldrift.