Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Marcus Engström / Expressen Lifestyle

Aston Martin presenterar elbil i år

Det brittiska lyxbilsmärket ska presentera sin första elbil senare i år, produktionen startar 2025.

Så gott som alla biltillverkare har tagit steget mot elektrifiering men inte alla. Aston Martin presenterade sin första elbil redan 2015 med tänkt lansering två år senare. Så blev det inte och när F1-miljardären Lawrence Stroll klev in i bilden 2020 skrotades projektet.

Nu har Lawrence Stroll emellertid offentliggjort att märkets modellprogram ska fräschas upp och där finns även ny elbil med som ska presenteras för investerare senare i år, det rapporterar Motor 1.

Aston Martin Rapide E, elprojektet som blåstes av.Aston Martin Rapide E, elprojektet som blåstes av.Aston Martin Rapide E, elprojektet som blåstes av.
Aston Martin Rapide E, elprojektet som blåstes av. Foto: Aston Martin

– Du kommer att få se bilarna i sommar som ska ta oss genom vår förbränningsmotorhistoria, vår hybridhistoria, och ta oss genom våra planer mot elektrifiering. Det kommer att ge en klar bild av resan som jag har byggt upp under de tre senaste åren, säger Lawrence Stroll.

Detta är möjligt då märket går bra. 6 400 bilar såldes förra året och i år kommer man sannolikt nå 7 000, enligt Motor 1. Suven DBX drar det stora lasset, en modell som visades upp som eldrivet koncept 2015 men som i produktion fick en V8.

För ett år sedan lovade Lawrence Stroll att en laddhybridversion av suven ska komma i år och att märkets första elbil ska börja tillverkas 2025.