Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Åtta elektrifierade Opel-modeller 2021

Opel meddelar att deras elektrifieringsoffensiv tar ytterligare fart, vilket ska resultera i åtta elektrifierade modeller till år 2021. Tre år senare ska märkets hela modellprogram vara elektrifierat.

I ett pressmeddelande skriver Opel att de trampar gasen i botten med en storskalig satsning inom elektrifiering av bilmodeller och att de ”så tidigt som 2021 ska erbjuda totalt åtta elektrifierade modeller inom viktiga volymsegment”. Satsningen går inom ramarna, och lyfts också fram som en av grundpelarna, för affärsplanen ”Pace!” som lanserades för några år sedan.

– Vi kommer att elektrifiera hela vår produktportfölj till 2024. Ytterligare modeller kommer att följa mycket snart efter årets start med Corsa-e och Grandland X Hybrid4, säger företagets vd Michael Lohscheller.

2020 kommer en helelektrisk variant av transportbilen Vivaro samt en elektrisk efterträdare till Mokka X. Året därpå kommer elektriska varianter av Combo, Combo Life och Zafira Life samt en elektrifierad Astra.

– Denna produktportfölj kommer att ge oss en utmärkt position för att uppfylla de ambitiösa framtida utsläppsmålen i Europa. Elektrisk mobilitet är en oumbärlig komponent i detta. Men våra ultramoderna och effektiva förbränningsmotorer samt forskning på bränsleceller vid kompetenscentret i Rüsselsheim kommer också att bidra stort till att göra vårt företag hållbart och framtidssäkert, säger Michael Lohscheller.

Helelektriska Opel Corsa-e, till höger på bilden ovan, har ännu inte marknadslanserats, men den finns att beställa. Priset i Sverige börjar på 359 900 kronor (statlig subvention ej inkluderad). Då ingår ett 50 kWh stort batteri som räcker till uppemot 33 mils körning.

Corsa-e har, i och med att Opel ingår i franska PSA-koncernen, ett elektriskt syskon vid namn Peugeot e-208.