Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Audi-chefen tror inte på laddhybrider

I en intervju berättar Audis vd Markus Duesmann om hur han ser på de kommande tio åren vad gäller elektrifiering, och vad som händer med volymmodellerna A4 och A6.

Våren 2020 klev Markus Duesmann in i rollen som vd för Audi, efter många år hos BMW och dessförinnan även hos Daimler.
I en intervju med tyska Manager Magasin berättar han lite om hur han ser på framtiden, bland annat att han inte tror på laddhybrider då han beskriver dem som föråldrade och att det politiska intresset för dem kommer att svalna. Utan politisk uppbackning tror Duesmann att bilköparnas intresse för laddhybrider försvinner.
Uttalandet går delvis stick i stäv med det som Beatrice Sauter gjorde för bara några månader sedan där hon menade att de europeiska kunderna vill ha laddhybrider, men det kan ju bero på den uppbackning som Duesmann lyfter fram.

Vidare säger han att nya generationer av A4 och A6, i dagsläget märkets två viktigaste modeller rent volymmässigt, kommer under 2023, och då med förbränningsmotorer under huven. Men bensin- och dieselmotorerna kommer att följas av elektriska varianter.
Duesmann vill inte sälja förbränningsmotorer allt för länge, men tror ändå att motortypen kommer att kunna hänga med ett antal år till. För Audis del kan de nå ett slut först framåt 2030, spår Audis vd.

I höstas berättade Markus Duesmann att Audi inte tänker släpper taget om dieselmotorn riktigt än. Så länge det finns en efterfrågan kommer Audi att erbjuda sina kunder dieseldrivna modeller.

TEST: Audi A6 laddhybrid mot Mercedes, Skodas och Volvos motsvarigheter