Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Audi e-tron blir Q8 e-tron

Audis helt eldrivna suvar e-tron och e-tron Sportback är på väg att uppdateras. Onsdag den 9 november blir de officiella, men redan nu avslöjar Audi att modellerna byter namn.

Audi e-tron har hunnit bli tre år gammal och till årsmodell 2023 blir det en rejäl uppdatering. Vi vet redan att de uppdaterade versionerna av e-tron och e-tron Sportback blir officiella onsdagen den 9 november, och att de med stor sannolikhet får både längre räckvidd och bättre laddprestanda. Nu avslöjar Audi att de också byter namn.

Audi e-tron debuterade år 2019 som Audis första massproducerade elbil och namnet e-tron vidgades snabbt till att bli ett samlingsnamn för Audis alla elektrifierade modeller. Därför finns det en viss logik i att den nu byter namn till Q8-e-tron och Q8 e-tron Sportback. Men visst kan det också uppstå viss förvirring eftersom det redan finns en Q8, som är en helt annan modell. Samtidigt som namnbytet görs officiellt visar Audi en mörk bild som visar de uppdaterade modellerna, men bilden avslöjar ingenting av det nya utseendet. Först på onsdag får vi veta allt.