Audi e-tron GT concept – en elektrisk RS-modell

På onsdag har inte bara nya Porsche 911 världspremiär i Los Angeles, även koncernsyskonen Audi e-tron GT concept premiärvisas på den amerikanska västkusten.

Audi har på sin pressajt lagt ut fyra bilder och en film som visar elektriska konceptbilen e-tron GT concept i maskerat och i suddigt utförande. Till bilderna och filmen hör textraden ”Audi e-tron GT concept: Debut på Los Angeles bilsalong 2018 onsdagen den 28:e 2018”. Mer än så finns det inte i informationsväg.

Sedan tidigare vet vi dock vad det handlar om. I våras bekräftade nämligen Audi att de under 2020 ska lansera en elektrisk ”prestandasedan” med plats för fyra och att den blir märkets tredje elbil efter suven e-tron och crossovern e-tron Sportback.

Audi e-tron GT kommer att bli syskonmodell med Porsches elbil Taycan då underliggande arkitektur är densamma hos de båda. Formmässigt är det dock något helt annat då e-tron GT har samma grundprofil som A5 Sportback och A7 Sportback, men med något mer graciös linjeföring.

Detaljer som fångar vårt fokus är framför allt den grova diffusor som monterats bak på bilen, de breda höfterna tack vare utlagda skärmar som täcker de breda baksulorna, luftintagen i fronten och luftutsläppen på framskärmarna, samt de avancerade laserstrålkastarna.

Att det rör sig om en prestandabil råder det ingen tvekan om, Audi Sport GmbH (tidigare quattro GmbH) har varit involverade i utvecklingen, annars hade inte Audi Sport varit utskrivet på bakdörrarnas nederkant. Vi kan alltså misstänka att detta är en elektrisk Audi RS-modell.Enligt obekräftade uppgifter ska Audi e-tron GT göra 0-100 km/h på under fyra sekunder och kunna köra mer än 40 mil per laddning.

https://youtu.be/igpBoqso-zo