Audi kommer med elektrisk golfklassare

Tolv eldrivna bilmodeller ska Audi ha 2025 – ett koncept på en golfklassare ska visas inom ett par månader och bilen ska ha premiär och börja säljas 2020.

Audi har precis presenterat sin första elbil e-tron liksom koncepten e-tron Sportsback och e-tron GT som ska resultera i produktionsklara bilar 2019 och 2021. Går du som Audifantast i elbilstankar men suktar efter något mindre och billigare ska du var redo 2020. Då kommer märket med sin kandidat i den eldrivna golfklassen. Audi-chefen för exteriör design, Andreas Mindt, har avslöjat för Auto Express att ett koncept ska visas inom ett par månader.

2025 ska Audi ha tolv helt eldrivna elbilsmodeller i sortimentet, flera av dem kommer att ha en mer alldaglig design, hävdar Andreas Mindt. Allt för att fånga en så bred kundkrets som möjligt – både de som anammat de nya elbilsformerna samt de som bara vill ha en vanlig bil med eldrift.

Att formge en kompakt elbil som är både snygg och billig nog för massproduktion är ett svårt uppdrag, menar designchefen. Att designa en låg och bred supersportbil är som att sparka en boll i ett öppet mål, summerar han vidare.

Audis elbil i golfklassen kommer att bygga på MEB-plattformen, samma som Volkswagens I.D.-bilar, där golfklassaren Neo blir först ut. Drivningen kommer att ske på framhjulen och en räckvidd på 60 mil finns i siktet.

Audis golfklassare A3 fanns till alldeles nyligen i utförandet e-tron (bild ovan) men det handlar om en laddhybrid. Tillverkningen lades ned i november på grund av WLTP-omställningen men Audi hoppas på att få igång produktionen på nytt.

En tidigare verison av denna artikel hävdade att Audis eldrivna golfklassare kommer 2025 men vi har nu fått information från Audi att den kommer 2020, alltså samma år som Volkswagen Neo, som den också delar plattform med.