Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Audi och Polestar bjuder på gratis el

Under sportlovsveckorna bjuder både Audi, i samarbete med Jämtkraft och Skistar, och Polestar på gratis elbilsladdning vid så kallade mobila laddstationer. Audi har placerat sina åtta snabbladdare i Ljusdal och Polestars tre laddare finns i Grums.

Som vi har läst och hört om tidigare i vinter så har en del elbilsbilister haft problem under vissa köldknäppar. En sak är i alla fall säker och det är att det är bra att planera i förväg om man ska bege sig norrut med sin elbil, speciellt eftersom antalet elbilar ökar stadigt så ökar även behovet av att ladda exponentiellt. Audi och Polestar vill med sina mobila laddstationer underlätta en aning för de som är på väg till eller från sin skidreseort.

Audi, tillsammans med Jämtkraft och Skistar, har placerat sina åtta laddstolpar i Ljusdal och den platsen är noga utvald tillsammans med elbilsägare som en strategiskt bra plats på väg till och från fjällen. Det erbjuds snabbladdning på mellan 75-150 kW beroende på hur många som laddar samtidigt. Den är öppen för alla som har en elbil med CCS-uttag och det är gratis. Den finns på plats mellan 19 februari och 6 mars 2022.

Laddstationen ligger vid Ljusdals rastplats längs riksväg 83.

Foto: Polestar

Även Polestar erbjuder alla elbilister att komma förbi och ladda sina elbilar, de har tre laddstolpar där två av dessa har en effekt på upp till 125 kW och den tredje erbjuder 75 kW. Laddstationen är öppen för alla och finns tillgänglig dygnet runt under perioden mellan 10-27 februari och den finns i Grums väster om Karlstad. För den som vill och har tid finns det även möjlighet att boka upp en provkörning av Polestar 2.