Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Audi Q4 e-tron som koncept kommer till Genève

En ny eldriven suv presenteras som koncept under vårens Genèvesalong. Modellen kommer i produktion 2020/2021.

Kompakt-suven Audi Q4 kommer att göra debut senare i år men vår spionfotograf har redan fångat den på bild. Modellen som sådan blev bekräftad redan 2017 men under tiden har olika år för lanseringsdatum presenterats: 2019 och 2021. Båda stämmer då en en eldriven Q4 ska komma 2021 eller rent av sent 2020.

Audi släpper nu tre skisser på eldrivna Q4 e-tron som i konceptform ska presenteras under den kommande Genèvesalongen.  Ingen mer information ges än att det handlar om en suv i den kompakta klassen samt att det ska röra sig om en volymbil som kommer sent 2020 alternativt tidigt 2021.

Foto: Audi

Skisserna blir svåra att transformera till verklighet, noterbart är dock de tjocka C-stolparna som för tankarna mer till märkets första eldrivna suv, E-tron (läs vår provkörning här), än det vi har sett på spionbilder och konceptbilar. Fronten är annars typisk Audi med stor grill och smala strålkastare - här parade med rejäla intag i underkant. Noterbart är att bilen har fysiska ytterbackspeglar och inte kameror likt e-tron.

Foto: Audi

Skissen på inredningen visar något vi inte sett tidigare från Audi även om den är förarorienterad och kan ses som en vidareutveckling av det vi finner hos Q3 (läs vår provkörning här).

Något mer jordnära får vi förmodligen se den 5 mars när Q4 e-tron täcks av.

Q4 blir märkets tredje eldrivna suv efter e-tron och e-tron Sportback som debuterar senare i år.