Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Audi Q4 e-tron uppdateras – får snabbare laddning

Audi uppdaterar sin storsäljare Q4 e-tron med snabbare laddning och nya digitala funktioner.

Under andra halvan av 2021 började Audis version av Volkswagen ID.4 att rulla ut till kunder. Den har snabbt blivit företagets storsäljare i Sverige, om än inte i motsvarande volymer som ID.4.
Nu får Q4 e-tron en lättare uppdatering i form av högre laddeffekt, från max 125 kW till 135 kW. Förbättringen beror enligt Audi på att programvaran för batteriets värmehanterings- och styrsystem har optimerats. Men snabbare laddning gäller endast de Q4 e-tron som är utrustade med det större batteriet, 82 kWh brutto. Alltså 40 e-tron, 45 e-tron quattro och 50 e-tron quattro. Instegsversionen 35 e-tron med det lilla batteriet, 52 kWh, får fortsatt nöja sig med 100 kW-laddning.

Enligt Audi ska laddning 5-80 procent avklaras på 29 minuter hos de framhjulsdrivna versionerna medan det ska ta 36 minuter för de fyrhjulsdrivna. Konstigt då batteriet oavsett version är detsamma. Uppdateringen gäller i första hand nytillverkade bilar men enligt Audi Sverige ska befintliga bilar också få ta del av uppdateringen längre fram.

Utöver den förbättrade laddningen kan man även få en större infotainmentskärm som tillval, enligt Audi den största hittills i någon av märkets modeller. Den mäter 11,6 tum och ingår i de så kallade MMI pro och MMI plus-paketen.
Även appen har förbättrats så man nu bland annat kan skicka navigationsrutter till bilen och få utökade funktioner om bilens status.