Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Vi kör Audis nya eldrivna suv på vägarna på Färöarna
2 AV 2
Foto: Pressbild / Audi

Audi Q6 e-tron först i världen med digitala ljussignaturer

Audi lanserar nu sin senaste eldrivna suv Q6 e-tron och de största nyheterna gäller lamporna. Q6 e-tron har avancerade strålkastare, men blir framför allt först i världen med det som Audi kallar digitala ljussignaturer och varnande bakljus.

Audi börjar sälja sin senaste eldrivna suv Q6 e-tron nästa år, men vi har redan kört den och bildat oss en uppfattning av det som av Audi framhålls som en stor innovation – de dynamiska bakljusen med OLED-teknik som enligt Audi blir de första i världen att kunna visa varningssymboler.

Där fram har Q6 e-tron nya och mer avancerade LED-matrisstrålkastare med 61 segment i varje enhet, jämfört med tio på till exempel Q4 e-tron. Det är dock där bak de stora nyheterna finns.

De två baklamporna, som förbinds med en tvärgående LED-list, har totalt 360 OLED-segment som i praktiken bildar små bildskärmar, tre stycken i varje baklampa. Audi kallar tekniken Dynamic Active Light function och säger att det är första gången någonsin en bils baklampor kan visa olika symboler. Tanken är att ”bildskärmarna” i bakljusen ska kunna varna bakomvarande trafik, till exempel med röda varningstrianglar, om bilen upptäcker en fara. Baklamporna kan även visa varningssymboler för passerande bilar eller cyklister om Audins dörr öppnas ut i körbanan. När den automatiska parkeringshjälpen används visar bakljusen bokstaven A för att omgivningen ska informeras om vad som händer med bilen.

Vår utsände Erik Andrén har redan hunnit spana in de avancerade OLED-bakljusen på nya Q6 e-tron.Vår utsände Erik Andrén har redan hunnit spana in de avancerade OLED-bakljusen på nya Q6 e-tron.Vår utsände Erik Andrén har redan hunnit spana in de avancerade OLED-bakljusen på nya Q6 e-tron.
Tre generationer av OLED-lampor, där den mellersta ringen nu kommer i produktion på Q6 e-tron. Den yttre ringen är från A8. Den inre är på prototypstadie, och kan tänkas komma i framtida modeller.Tre generationer av OLED-lampor, där den mellersta ringen nu kommer i produktion på Q6 e-tron. Den yttre ringen är från A8. Den inre är på prototypstadie, och kan tänkas komma i framtida modeller.Tre generationer av OLED-lampor, där den mellersta ringen nu kommer i produktion på Q6 e-tron. Den yttre ringen är från A8. Den inre är på prototypstadie, och kan tänkas komma i framtida modeller.
Strålkastarna fram bygger inte på OLED-teknik, men kan ändå fås med likartade ”ljussignaturer” som baklamporna.Strålkastarna fram bygger inte på OLED-teknik, men kan ändå fås med likartade ”ljussignaturer” som baklamporna.Strålkastarna fram bygger inte på OLED-teknik, men kan ändå fås med likartade ”ljussignaturer” som baklamporna.
1 AV 3
Vår utsände Erik Andrén har redan hunnit spana in de avancerade OLED-bakljusen på nya Q6 e-tron.
Foto: Tobias Sagmeister / Audi
2 AV 3
Tre generationer av OLED-lampor, där den mellersta ringen nu kommer i produktion på Q6 e-tron. Den yttre ringen är från A8. Den inre är på prototypstadie, och kan tänkas komma i framtida modeller.
Foto: Erik Andrén / Expressen Lifestyle
3 AV 3
Strålkastarna fram bygger inte på OLED-teknik, men kan ändå fås med likartade ”ljussignaturer” som baklamporna.
Foto: Erik Andrén / Expressen Lifestyle

Det ska också bli möjligt för föraren att välja vilken bild OLED-enheterna ska visa. Via Audis tjänst Functions on demand kan ägaren köpa nya ljussignaturer efter personlig smak. I dagsläget är åtta olika varianter godkända för användning.

Vid vår första provkörning av Q6 e-tron, som gjordes i en färggrant maskerad förseriebil, kunde vi konstatera att bakljusen förvisso ger en viss nyhetskänsla men också att dess funktion är mer av det gimmickartade slaget. Symbolerna blir för små och otydliga för att snabbt och lätt uppfattas av medtrafikanter. Den funktion som upplevdes positiv var den ”visuella parkeringsvarnare” som gör att lamporna lyser helrött när någon kör nära. Tyvärr är den dock avstängd just när bilen är parkerad.

1 AV 8
Foto: Pressbild / Audi
2 AV 8
Foto: Pressbild / Audi
3 AV 8
Foto: Pressbild / Audi
4 AV 8
Foto: Pressbild / Audi
5 AV 8
Foto: Pressbild / Audi
6 AV 8
Foto: Pressbild / Audi
7 AV 8
Foto: Pressbild / Audi
8 AV 8
Foto: Pressbild / Audi

Q6 e-tron är Audis första bil som byggs på den nyutvecklade PPE-plattformen som utvecklats i samarbete med Porsche. Utöver Q6 e-tron kommer PPE även att bilda grund för bland annat A6 e-tron och nya Porsche Macan.